Header Search

Boksläpp av Bengt Lindstedts bok om Sonny Capone

24 mars 2018 12:00 24 mars 2018 13:00

Bengt Lindstedt 1Sonny Capone

Lördagen den 24 mars kl. 12 släpper Bengt Lindstedt sin bok om Sonny Capone hos oss i bokhandeln. Kom och lyssna till Bengts fascinerande berättelse om Sonny och om boken! Han är kvar till kl. 13, så passa på! Vi firar med lite snacks och dryck också. 

Bengts ord om boken och bakgrunden till den:

Om jag en gång skulle skriva en bok så skulle det ske under namnet Bo C´ Ollinii Bo som bo, C ´ Ollinii efter Georg Henric Collini skaparen av Bollnäs tätort efter vistelse i Amerika på 1800-talets mitt. Tyckte det var fyndigt, bor i Bollnäs. I kyrkoböckerna är mitt namn Bengt-Göran Lindstedt, till vardags kallad Bengt, 74 år, debuterar med boken ”Sonny Capone”, på engelska. Pensionär efter att tjänat staten inom universitets- och högskoleväsendet för att därefter arbetat inom den kommunala sektorn i princip fram till min pension för ca tio år sedan.

Fortsatte med vanan från mitt arbete att söka information, kom i kontakt med FBI;s arkiv i USA, Al Capone, hans son Sonny Capone, nyfiken. Mitt intresse för Mr. Sonny Capone inleddes för så där sex år sedan för att till och från ägna mig åt honom tills denna bok kom till tryck den 25 januari 2018 på dagen sjuttioett år efter bortgången av Mr. Sonny Capones far Mr. Al Capone, ca 11 månader före Mr Sonny Capones 100- årsdag.

Välkommen!