Header Search
Laga gott och duka fint!

Laga gott och duka fint!

Skrivet den : 13 Maj 2015

Ju fler runt bordet, desto roligare! Med systrarna Eisenmans bok Till Bords kan du bjuda på härliga måltider som passar året runt.
Vad sägs om exempelvis långkok, budgetgott och brunch för höst- och vintermörkret och sommarsallader, barbeque och picknick för ljumma sommarkvällar i trädgården?
Matinspirationen kommer från deras resor över hela världen, från USA och Thailand till Frankrike och Italien, men självklart även från Sverige.
Eftersom även drycken till maten är viktig ges förslag på vin och öl som passar till. De stämningsfulla och inspirerande matfotografierna är tagna av Ulrika Ekblom.

I Julia Childs vid det här laget klassiska, för att inte säga ikoniska Det goda franska köket finns ALLT för den som vill lära sig laga mat på riktigt, ryggraden i fransk matlagning.
Det är noggrant, passionerat och helt befriat från genvägar- både vad gäller tid, råvaror och tillvägagångssätt.
Vill man till exempel baka bröd, förklaras processen i inte mindre än 34 steg. Trodde du att en omelett var lätt ihopvispad? Efter 12 sidors omelettläsning inser man att det bara är att börja om helt från början. Det är långsamt, det är extremt detaljerat, och det ligger helt rätt i tiden!


Det goda franska köket gavs ut för första gången 1960-talet. Den första svenska utgåvan kom 1980 och följdes sedan av flera utgåvor i olika format – alla är idag eftertraktade antikvariatsböcker. Lotta Lundgren har skrivit förordet till den nya utgåvan.

Tags: , , , , , , ,


Kategori: Aktuellt